Halo Therapie

Het regelmatig inademen van zoute lucht heeft positieve effecten op de gezondheid.

Halo Therapie

Iedereen weet dat je na een paar dagen aan zee veel beter en gezonder voelt. Het ademen wordt gemakkelijker.
Halotherapie wordt gegeven in een speciale ruimte waar de muren, het plafond en de vloer zijn bedekt met zout. Daarnaast wordt in de ruimte zout verneveld door een halogenerator.

Spa Wellness Venlo heeft een grote zoutkamer waar 5 personen tegelijkertijd een behandeling kunnen krijgen en een kleinere zoutkamer voor maximaal 2 personen.

De oorsprong van het ontstaan van de halotherapie is terug te voeren tot de zoutmijnen van Oost-Europa enkele eeuwen geleden. De mijnwerkers hadden een uitzonderlijk laag ziekte percentage. Problemen met luchtwegen, verkoudheid en huidproblemen hadden ze nagenoeg niet.
Na verschillende onderzoeken werd vastgesteld dat er in de lucht een hoge concentratie zoutmoleculen werd waargenomen, dat een positief effect had op de gezondheid van de mensen. Al snel werd het als therapie gebruikt en gingen mensen met huid- en luchtwegaandoeningen 1 a 2 keer per week een uur de zoutmijn in.
Er worden in verschillende Europese landen nog steeds zoutmijnen voor therapeutische doeleinden gebruikt.

Omdat we hier geen zoutmijnen hebben, hebben we deze kamers laten bouwen. In de kamers wordt medicinaal zout verneveld. U kunt kiezen uit een behandeling van 25 of 50 minuten.

Tijdens de behandeling kunt u rustig een boekje of tijdschrift lezen en zullen we een muziekje draaien. De omgeving waar u in zit werkt ook ontspannend.

 

Deze behandeling is ook te boeken zonder saunabezoek. U dient wel trap te kunnen lopen, er is geen lift in het pand.

 

Het resultaat van de Halotherapie verschilt per individu en het kan zijn dat er meerdere behandelingen nodig zijn om een optimaal effect te krijgen afhankelijk van het doel waarom men de therapie doet.

Halotherapie 25

Geniet 25 minuten van rust en Halotherapie.
Boekt u deze Halotherapie voor de eerste keer? Dan krijgt u introductiekorting.

Uw eerste sessie halotherapie voor slechts 5,-

€ 7,50

Halotherapie 50

Geniet 25 minuten van rust en Halotherapie.
Boekt u deze Halotherapie voor de eerste keer? Dan krijgt u introductiekorting.

Uw eerste sessie halotherapie voor slechts 7,50

€ 12,50